Bedrijfswagenbranche

Bedrijven binnen de bedrijfswagenbranche die zich richten op de in- en verkoop van voertuigen die bedoeld zijn voor vervoer van goederen en grotere groepen personen voor zakelijke doeleinden.

De bedrijfswagenbranche telt zo’n 300.000 nieuw geregistreerde zware voertuigen per jaar in Europa. Het aantal lichte bedrijfswagens, zoals bestelwagens, blijft momenteel verder groeien door de vele internetbestellingen. De bedrijfswagenbranche mag dus met recht “groot” genoemd worden.

Vergroot uw kans op succes

Maar dit is meteen ook de valkuil voor de dealers binnen de bedrijfswagenbranche: hoe bereikt u binnen een dergelijk grote markt de juiste bedrijven en juiste personen binnen deze bedrijven? Bij wie moet u zijn om uw aanbod te verkopen? Indien u lukraak allerlei marketinguitingen verspreidt, is de kans groot dat u uw doel voorbij schiet. Met vextPro vergroot u de kans op succes.

vextPro biedt u de mogelijkheid om uw doelgroep gericht aan te spreken. Hiervoor zijn de beste portalen alvast voor u gekoppeld. Zo hoeft u er zelf niet meer over na te denken. De geïnteresseerden weten u via de koppelingen makkelijk en snel te vinden. Zo werkt u gericht en efficiënt.

vextPro Bedrijfswagenbranche

Trends in de bedrijfswagenbranche

De meest bekende trend die inmiddels al enkele jaren gaande is, is de verschuiving van West naar Oost-Europa. Bedrijfswagens worden steeds vaker online bij bedrijven in Oost-Europa besteld. Dit is veelal een goedkoper alternatief.

Een andere trend die steeds belangrijker wordt, is het gebruik van alternatieve brandstoffen. De Europese overheden hebben als beleidsdoel “het reduceren van CO2-uitstoot”. Door dit doel worden (zware) bedrijfswagens met alternatieve brandstoffen steeds interessanter en neemt de verkoop toe. Dit zien we vooral bij de zware bedrijfswagens die bedoeld zijn voor stedelijke distributie. Hierbij worden CNG, LNG, EV en hybride steeds gewilder. Echter blijven de met diesel aangedreven voertuigen nog altijd dominerend binnen de bedrijfswagenbranche.