Maritiem branche

Bedrijven binnen de maritiem branche die zich richten op de in- en verkoop van pleziervaartuigen.

De pleziervaart is niet weg te denken uit het Nederlandse beeld. Een sector met een omzet van jaarlijks 2,5 miljoen euro met 1.500 jachthavens en 195.000 ligplaatsen. Tel hier alle particuliere ligplaatsen bij op en u komt uit op een totaal van bijna 500.000 ligplaatsen c.q. boten in heel Nederland.

De Nederlandse pleziervaartmarkt internationaliseert steeds meer dankzij het internet. Dit komt door de mogelijkheid om via internet de boten met elkaar te vergelijken. De Nederlandse verkoopprijzen zijn concurrerend. Hierdoor scoren ze goed in het buitenland. Makelaars verkopen gemiddeld 40% van hun boten aan buitenlanders. Zo’n 25% – 30% hiervan verdwijnt daadwerkelijk naar het buitenland. De overige kopers vanuit het buitenland kiezen ervoor om hun gekochte boot in Nederland te laten liggen. Ongeveer 15% van de ligplaatshouders in Nederland komt uit het buitenland. Met 11,6% heeft Duitsland hier het grootste aandeel in.

Internationale mogelijkheden

vextPro speelt handig in op de internationalisering van de markt. Het draagt eraan bij dat de Nederlandse grenzen niet langer de grens van het werkveld bepalen. Gebruikers van vextPro blijven dus niet achter op de pleziervaartmarkt. Doordat u vextPro in maar liefst 6 talen kunt gebruiken, wordt het contact met buitenlandse klanten extra makkelijk gemaakt. Uw klanten voorzien van informatie, op de hoogte houden van ontwikkelingen, enzovoort. Een mogelijke taalbarrière is geen probleem meer voor uw bedrijf. Uw bedrijf beweegt zich nu eenvoudig mee met de internationaliserende trend.

vextPro - Maritiem branche

De maritiem branche veranderd continue

Boten blijven zich voortdurend ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is de sloep. Dankzij innovatie en ontwikkeling van de sloep ontstaat een hele nieuwe markt, een nieuwe doelgroep. Bij de plezierjachten lijkt de zogenaamde “Houseboat” in opkomst. Dit is een soort woning voor op het water; je hebt het comfort van thuis, maar kunt er dus mee varen. Het valt onder de plezierjachten. Niet te verwarren met een woonboot! Op zeilgebied wint de Catamaran aan populariteit. De snelheid ligt hoger dan bij de traditionele kielzeiljachten.

Net als bij automotive en bedrijfswagens speelt elektrificatie ook bij de pleziervaart een grote rol. Met het oog op het milieu valt de keuze van kopers steeds vaker op een elektrische boot.