Automotive branche

Bedrijven binnen de automotive branche die zich richten op de in- en verkoop van (motor)voertuigen die voornamelijk bedoeld zijn voor vervoer van personen voor privé doeleinden.

Kijkend naar de omzet is de automotive branche één van de grootste economische sectoren. Jaarlijks worden wereldwijd zo’n 80 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Hiervan worden meer dan 15 miljoen nieuwe auto’s binnen Europa verkocht. Wat betreft occasions staat de teller op zo’n 2 miljoen verkochte auto’s binnen Nederland in het afgelopen jaar. Hiervan is 60% verkocht door professionele autobedrijven. Naast de gebruikte auto’s die binnen Nederland verhandeld worden, worden ook steeds meer auto’s geïmporteerd. Inmiddels gaat het om zo’n 200.000 occasions per jaar.

Altijd overzichtelijk, zelfs bij intensief gebruik

Er komen steeds meer auto’s op de weg en er worden steeds meer kilometers gereden. Intensiever gebruik betekent dat auto’s sneller aan vervanging toe zijn. Het verloop van auto’s bij de dealer wordt dus steeds sneller. Maar hoe houd je als dealer overzicht over de voorraad, de gemaakte omzet, de verschillende klanten en meer?

Hier komt vextPro om de hoek kijken! Met vextPro heeft u alle gegevens in één oogopslag bij de hand. Niet meer eindeloos zoeken, niet meer puzzelen en niks meer vergeten. Gewoon klikken en bekijken. Gebruik de verschillende modules om vextPro passend te maken voor uw bedrijf.

vextPro Automotive branche

Automotive branche = snel kunnen handelen

Voer al uw voertuigen in het systeem in. U stelt eenmalig een specificatielijst op. Vanuit deze lijst selecteert u per voertuig de specificaties die van toepassing zijn. Na invoeren van de gegevens ziet u dus in één oogopslag bijvoorbeeld om wat voor voertuig het gaat of wat de staat van een onderdeel is. Heeft u een voertuig verkocht? Geef dit aan in het systeem en het betreffende voertuig wordt direct uit de voorraadlijst gehaald. Indien gewenst voert u nog de gegevens van de klant in. Zo creëert u een compleet klantenbestand binnen vextPro. Hiermee neemt u in de toekomst snel en eenvoudig gericht contact op, brengt u producten onder de aandacht en wat verder nog van belang is voor uw onderneming.